Foto: Wyn Enqvist

Korvettboken

Vi har långtgående planer på att sammanställa en "korvettbok" i likhet med den bok vi gav ut om patrullbåtarna.

För att göra en korvettbok möjlig krävs att ni som seglat ombord på Stockholms-klassen, Malmö-klassen, Göteborgs-klassen och Gävle-klassen dokumenterar era minnen och samlar era bästa bilder. Du kan skriva ned minnesvärda händelser & fakta om korvetterna i word-dokument, spara dina bilder i upplösning 300 dpi (färg) eller 200 dpi (svartvitt).

Skicka därefter till oss på info(at)seasafety.se så börjar vi sätta samman boken redan nu. Alla medförfattare kommer att premieras!

 

 

Foto: Krigsarkivet

Boken "Flottans öar i Stockholms skärgård"

Vi har nyss avslutat arbetet med "Märsgarnsboken". Där beskriver vi öarna runt Hårsfjärden och de de utvecklades efter flottans behov.

Det finns gott om böcker om fartyg och förband, med desto mindre om flottans baser och de öar som använts de senaste 200 åren - av vilka man fortfarande kan ses spår eller bebyggelse från Flottans tid. Upplägget är därför att i ord och bild beskriva och berätta om vilken verksamhet som bedrevs, vilka spår man kan se idag på öar som Flottan nyttjat.

Tanken är en bok man har med sig i fritidsbåten - för att kunna göra nedslag/förtöjningar på gamla flottans ställen. De öar boken är tänkt att avhandla är de utanför Hårsfjärden. 

Vi söker nu dig som har minnen, bilder eller historier kring någon av dessa öar. Hör av dig!