Handbok överlevnad till sjöss - 2005 års utgåva

Handbok överlevnad till sjöss - 2005 års utgåva

Den första djuplodande boken i ämnet som ges ut på svenska

Handbok för överlevnad till sjöss är en faktabok fylld med bilder och allmänna råd baserade på erfarenheter från verkligheten och övningar. Boken vänder sig till yrkesfolk på sjön, elever i sjöfartsutbildning och fritidsbåtsbesättningar. Den är också mycket lämplig som kurslitteratur i sjösäkerhetsutbildning och överlevnadsutbildning i marin miljö.

Handbok för överlevnad till sjöss ger en fördjupad bakgrund och lyfter fram viktig fakta rörande överlevnadssituationer i marina miljöer. Den behandlar nedkylning, drunkning och immersion som utgör de största hoten för de som hamnar i nöd på sjön. Boken beskriver också olika nödsituationer och hur sjöräddningen är organiserad och arbetar liksom vedertagna nödsignaler och hur nödsignalering utförs.

Handbok för överlevnad till sjöss ger råd och beskriver hur man tillämpar överlevnadskunskaper då ett fartyg överges till sjöss, hur man överlever i en livflotte och om man driver iland på en ö i havsbandet. Ett kapitel handlar om hur räddningen går till om man räddas av en helikopter eller båt. Boken innehåller också beskrivningar av lämplig utrustning för överlevnad till sjöss. Krav på utbildning och övningar, liksom förslag på kurser och övningar. Som bilagor finns åtgärdsscheman, blanketter, knopar och exempel på användbara växter i en överlevnadssituation.

Handbok för överlevnad till sjöss är skriven av Stefan Nilsson, som har gedigen erfarenhet av utbildning och som under många år har varit chef för Sjösäkerhetsenheten inom marinen. Detta är en bok som länge har saknats hos utbildare och sjöfolk, men nu är den här. I oktober 2005 kommer boken att finnas ute i handeln och till försäljning hos Stefan Nilsson.

2016-12-27 19:27
Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen