Kurs på Vitsgarn sommaren 2018

Kurs på Vitsgarn sommaren 2018

Ungdomsförbundet Sveriges Flotta är en av Sveriges största seglarskolor.
De har en egen instruktörsutbildning som är uppskattad och omfångsrik. Vi medverkar under två dagar och genomför då säkerhetsutbildning.

I juli 2018 genomförde vi för tionde året i rad en specialdesignad säkerhetskurs för blivande seglarinstruktörer vid Ungdomsförbundet Sveriges flotta (USF). Kursen genomfördes på ön Vitsgarn i Stockholms södra skärgård under två dagar. Inför förra året hade vi sammanställt en egen kursbok som alla elever fick, så även i år!

Innehållet i kursen handlar huvudsakligen om händelser som kan inträffa på seglarläger, och då med fokus på brandsäkerhet, sjukvård med hjärtlungräddning, liksom sjösäkerhet. Upplägget består av teoretiska pass som följs upp med momentträning där olika former av utrustning hanteras. Därefter övas ett antal olika scenarion, i vilka kommunikation med kurs- och skolledning övas. Allt i enlighet med lägrets säkerhetsorganisation och den utrustning och anläggning/lokaler som disponeras. Minst sagt bredd på den dagen!

2015 hade lägerplatsen uppdaterat sin utrustning för omhändertagande av skadad - genom att hjärtstartare finns tillgänglig vid lägrets "brandstation". Hjärtstartaren - en Lifepac CR Plus, som levererades av oss. Därmed har både instruktörer och blivande övade med en simulator av samma fabrikat och utförande som de kan tänkas använda i ett skarpt läge.

Läs mer om ungdomsförbundet Sveriges flotta och deras kurser på Vitsgarn här: http://www.vitsgarn.se/

2018-07-16 17:10
Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen